Previous Page  64 / 160 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 64 / 160 Next Page
Page Background

‘Bunga Melati … Jullie deden toch ook iets met

zaalvoetbal?’ Reinier Reijnen hoort het nog

regelmatig. Het onderstreept nog maar eens dat

het in de jaren 80 van de vorige eeuw een briljante

stap van zijn ouders was om als naamsponsor van

een Tilburgs topzaalvoetbalteam te gaan fungeren.

De sportieve hoogtijdagenmogen dan allang

voorbij zijn: Bunga Melati is nog altijd een begrip,

zeker bij iedereen die er ooit gegeten heeft. Het

restaurant, genoemd naar het Indonesische woord

voor jasmijnbloem, bestaat sinds eerste kerstdag

1981. Een paar maanden eerder waren de ouders

van de huidige eigenaar al gestart met het bereiden

van afhaalmaaltijden. Die werden geserveerd

vanuit de kelder van het woonhuis aan de Oude

Rielseweg. ‘Een Indonesisch restaurant kwam je

toen niet heel veel tegen, zeker in het zuiden niet’,

weet Reinier, die 16 was toen zijn ouders Bunga

Melati openden.

Constante kwaliteit

De kracht van Bunga Melati schuilt na al die

jaren nog altijd in de keuken. De constante

kwaliteit van de gerechten, gekoppeld aan de

ongekende gastvrijheid van het team, maakt dat het

restaurant elk weekend weer volloopt. De rijsttafel

– verkrijgbaar in vijf variaties, vanaf 28,50 – is als

vanouds populair. Maar BungaMelati staat óók voor

uitgebreid á la carte genieten: van eier-, groente- en

kipgerechten, van saté’s, vis- en vleesgerechten. De

Indonesische keuken betekende voor veel mensen

een eerste kennismaking met exotisch eten en is

dan ook nog altijd onverminderd populair. Niet voor

niets staat de Indonesische chefkok al sinds 1988 in

de keuken. Bij Bunga Melati krijg je bovendien waar

voor je geld. De horecagelegenheid die Alphen op

de kaart zette is maar één dag per jaar gesloten. Dat

is oudjaarsdag. Alle andere dagen is het restaurant,

dat bij normale bezetting plek biedt aan 85 gasten,

vanaf 12.00 uur geopend. Er kan dus dagelijks ook

geluncht worden. Afhalen is anno 2017 nog altijd

een schot in de roos. En Bunga Melati verzorgt ook

Indonesische catering op locatie.

Thuiskomen

Voor de vele trouwe gasten, die al sinds jaar en dag

de weg naar Bunga Melati weten te vinden, lijkt

het soms wellicht of de tijd er stil heeft gestaan. De

koloniale stijl van het meubilair, de familiefoto’s

aan de muur, de bediening in traditionele kledij:

het voelt als thuiskomen. Dat beseft ook Reinier

Reijnen, wiens broer Erik sinds 1997 in Tilburg een

tweede zaak – toepasselijk Melati Dua geheten –

runt. Toch heeft hij plannenmet het restaurant,

zou hij dat graag uitbreidenmet een serre, die bij

mooi weer open kan. Zodat Bunga Melati ook de

komende decennia nog heel wat gasten kan blijven

laten genieten.

64

BREDA

IN BUSINESS

BungaMelati:

tijdloos genieten

Het is een begrip voor iedereen die van het lekkerste uit de Indonesische keuken houdt:

Bunga Melati. Al meer dan 35 jaar weten gasten van heinde en verre het restaurant in Alphen

te vinden. Ze genieten met volle teugen van de overheerlijke rijsttafels en andere eerlijke

gerechten. Bunga Melati staat nog altijd voor tijdloze Indonesische verwennerij.