Previous Page  107 / 160 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 107 / 160 Next Page
Page Background

Genieten

met

een

zachte

Het voormalig koetshuis van Landgoed Wolfslaar herbergt sinds

het begin van de eeuw een restaurant. En dat is niet zómaar

een restaurant. Al sinds 2005 voert het met gepaste trots een

Michelinster. Chef-kok van het eerste uur Maarten Camps en zijn

team slagen er echter in om toegankelijk te blijven. Wolfslaar

Restaurant staat zes dagen per week garant voor genieten en

biedt ook voor zakelijke gasten ongekende mogelijkheden.

Maarten Camps zwaait al 17 jaar de scepter in

de keuken van Wolfslaar Restaurant. Wat ooit

begon als een soort mezze-bar is in die tijd

uitgegroeid tot een begrip bij een breed publiek.

Dat komt van heinde en verre naar Breda om

daar te genieten van een culinaire belevenis. De

Limburgse chef-kok heeft het continu serveren

van kwaliteit als uitgangspunt. En daarin

slaagt hij met vlag en wimpel, elke dag weer.

De bekroning daarvoor volgde al snel, met het

verwerven van de Michelinster in 2005. “Daar

ben ik nooit bewust mee bezig geweest”, stelt

Camps. “Ik ben hier begonnen en kwaliteit gaan

leveren. Dan komt de beloning vanzelf.”

Toen die ster er eenmaal was, veranderde de

visie van chef Camps nauwelijks. “Om een ster

te houden, moet je altijd voor een tweede gaan”,

stelt hij. “Dat betekent gaan voor kwaliteit

en iedereen scherp houden. En nooit met

inferieure waren werken.” Het is in Breda nog

altijd aangenaam werken voor de chef-kok en

zijn team. Dat bestaat uit een souschef, drie

zelfstandig werkende koks, twee leerlingen en

de nodige keukenhulpen. Gezamenlijk voorzien

zij zes dagen per (Wolfslaar Restaurant is op

zondag gesloten) het lunch- en dinerpubliek

van lekkernijen. Daarnaast ligt de culinaire

verantwoordelijkheid voor het gehele Landgoed

Wolfslaar sinds 2013 ook bij de keuken van het

restaurant.

Zakelijk

Wolfslaar Restaurant heeft een fris en licht maar

sfeervol gezicht. Met veel glas en hout oogt dat

uitermate uitnodigend. Het restaurant biedt

beneden plaats aan 45 gasten. Op de vide is

plek voor nog eens 18 gasten en dan is er nog de

salon privé, waar gezelschappen tot ongeveer

30 personen in beslotenheid terecht kunnen.

Zakelijk kan men er alle kanten op. Vergaderen in

het landhuis, onderbroken door een tweegangen

lunch in het restaurant? Geen probleem. Tijdens

een vergadering doorwerken onder het genot

van een authentieke broodlunch? Van hetzelfde

laken een pak. En ook een ‘early

dinner’, met een menu du

chef, behoort tot de

mogelijkheden.

Kwaliteit boven kwantiteit

Maarten Camps werkt graag en veel met

seizoensgerechten, van aardbeien via vergeten

groenten tot knolgewassen. Hij haalt die bij

voorkeur uit eigen streek en zelfs van het eigen

landgoed. “Met Niels den Boer van Ons Land is

bijvoorbeeld een zaaiplan besproken voor onder

meer radijsjes, raapstelen en veldsla. Maar ik

heb ook met een bioloog in kaart gebracht wat

er allemaal aan eetbaars op het landgoed groeit

en bloeit.” De kaart wisselt zeker zes keer per

jaar en etaleert kwaliteit boven kwantiteit, met

de keus uit een drietal voorgerechten, twee

hoofdgerechten vlees en twee hoofdgerechten

vis, desserts en kaas. De chef werkt graag met

incourante delen en verwerkt bij voorkeur álles:

“Daar komen hele spannende gerechtjes uit.”

Het spreekt voor zich dat wijn en spijs bij

Wolfslaar Restaurant perfect in balans zijn. Dat is

mede de verdienste van sommelier Kayleigh van

Gool, ondersteund door Tobias Visser. Een kleine

collectie bijzondere topwijnen komt terug in het

zogenaamde ‘vieze boekje’. Ook dat draagt bij tot

de totaalbeleving in het restaurant, waar alles

naar méér smaakt.

WOLFSLAAR RESTAURANT

| Wolfslaardreef 100-102 | 4803 EV Breda

(076) 560 80 00 |

www.wolfslaar.com

BREDA

IN BUSINESS 107